Over Martijn Frijters

Ik werk vanuit mijn eigen bedrijf: Palantir leren en veranderen. De afgelopen vijftien jaar heb ik als coach in eerste instantie een klassieke aanpak gevolgd. De rationeel emotieve training en cognitieve gedragstherapie boden een constructieve en logische aanpak. Dat werkte, en dat sprak me aan. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als ingenieur en ik wilde vooral dat het logisch was en dat het werkte. Hoe zou je dit soort vraagstukken anders aanpakken?

Tegelijkertijd zijn er de afgelopen vijftien jaar voor mij twee belangrijke vakgebieden sterk tot ontwikkeling gekomen: de positieve psychologie, die stelt dat je kunt bouwen op je kracht, en de neurologie, die door onderzoek naar de werking van de hersenen steeds beter kan vertellen hoe we onze leerprocessen kunnen inrichten.

De aanpak die ik in het boek ‘De kracht van gedachten’ beschrijf combineert de genoemde drie vakgebieden; de klassieke psychologie, de positieve psychologie en de neurologie. Ook beschrijf ik achtergronden over de kracht van gedachten en belemmerende overtuigingen. Ik heb gemerkt dat alleen de kennis hierover al tot effect kan hebben dat mensen anders gaan kijken, denken en handelen.

Comments are closed.