Recensies

Blog Sonja van Vuren (september 2011)
Ik wil wel, maar mijn brein niet!
(…..) Martijn Frijters heeft het in zijn boek “De kracht van gedachten” over de olifant en zijn berijder. Hiermee wil hij het verschil aangeven tussen je bewustzijn en de automatische piloot. Welke van deze twee de olifant is….? Je raadt het al!
Met deze beeldspraak wordt meteen duidelijk waarom het zo moeilijk is te veranderen: een olifant beweegt wel, maar vooral traag en gestaag in de vertrouwde richting. Die stuur je niet zomaar even een andere kant op. (…..)  Lees meer….

Column Theo Visser in O&O (nr 4, 2011)
Goochelen
(…..) Toeval of niet. De dag ervoor had ik net het boek ‘de kracht van gedachten’ van Martijn Frijters gekregen. In dit boek geeft Martijn mooie inzichten in hoe onze gedachten grote invloed hebben op ons werkplezier en onze eff ectiviteit als professional. En hoe we regie kunnen nemen over die gedachten. Bijvoorbeeld, door onze gedachten uit te dagen en te ontwikkelen. Je hebt de keuze anders over situaties te denken, maar het gaat niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Hij vergelijkt onze hersenen met een spier: door ze te trainen worden ze sterker. Een prikkelende gedachte.(……) Lees meer….

Recensie Judy Bos – de Ruijter op Managementboek.nl
Sta jij er wel eens bij stil dat niet de situatie maar je gedachte over die situatie je ongelukkig maakt? In ‘De kracht van gedachten’ van Martijn Frijters pak je je eigen belemmerende overtuigingen aan en maak je nieuwe behulpzame gedachten en krachtige overtuigingen. Je brein wordt uitgedaagd door een combinatie van psychologie, neurologie en wetenschappelijk onderbouwde studieresultaten. Essentieel zijn een groeimindset en training van je hersenen als spieren in 40 dagen! Lees meer…

Recensie Sonja van Vuren op Managementboek.nl
‘Groeien in je werk door belemmerende overtuigingen aan te pakken’. De ondertitel van ‘De kracht van gedachten’ van Martijn Frijters zegt precies waar het boek over gaat. De inhoud is net zo compact en duidelijk. Overzichtelijk en overtuigend word je op een pad gezet dat uitzicht geeft op een wezenlijke verandering. Als je maar volhoudt! 40 dagen, om precies te zijn.

Met ‘De kracht van gedachten – groeien in je werk door belemmerende overtuigingen aan te pakken’ heeft Martijn Frijters een zelfhulpboek geschreven dat de vruchten plukt van drie vakgebieden: klassieke psychologie (cognitieve gedragstherapie en rationeel emotieve therapie), positieve psychologie en neurologie. Dat klinkt misschien zwaar, maar dat is dit boek allerminst. Op een toegankelijke manier maakt Frijters je duidelijk dat gedragsverandering ook voor jou is weggelegd. Lees meer…

 

Comments are closed.